Sort Efterårstrøffel 50g

520,00 kr.

BESTIL SENEST FREDAG D. 22. DECEMBER 2023 FOR AFHENTNING I BUTIK INDEN NYTÅR 23!

Varen bliver sendt fra grossist d. 28. december og lander hos os d. 29. december, således de er så friske som muligt. De kan holde sig til d. 2.-3. januar 2024.

Prisen kan variere fra uge til uge, alt efter høsten.

Den sorte efterårstrøffel – Tuber Uncinatum – er kendt for en lækker og lidt jordagtig trøffel smag, med en duft af hasselnødder

Dens indvendige farve går fra svag brun til brun.

Sæsonen løber fra oktober til december.

Vores grossist siger:

Vi får samlet trøflerne i weekenden og modtager de friske trøfler i starten af ugen, hvorefter vi pakker og sender trøflerne.

Trøfler er ikke bare at finde hvor som helst. De vokser i symbiose med egetræer, hasselnøddetræer, kastanjetræer, elm og poppeltræer og gemmer sig i jorden hvor man i over 100 år har brugt grise til at snuse sig frem til de små sorte diamanter. Problemet med grisene, var at de var lidt svære at styre, og at de ofte endte med at spise trøflerne, så i dag bruger man specialtrænede hunde, som er tilfredse med en godbid, når de har duftet sig frem til de friske trøfler.

Der er sæson for de forskellige slags trøfler, igennem hele året.

  • Vælg afhentningsdato*
-
+

OPBEVARING OG HOLDBARHED

Vores trøfler har en holdbarhed på 1-2 uger såfremt de opbevares korrekt.

Den korrekte måde er at pakke dem enkeltvis ind i køkkenrulle og putte dem i en lufttæt beholder som placeres i køleskabet. Køkkenrullen skal skiftes om trøflen ca. hver anden dag.

Trøflen kan udvikle et hvidt skimmelagtigt lag udvendig, dette er naturligt for trøflen da det er dens måde at formere sig på. Det hvide skimmelagtige lag kaldes for mycelium og fjernes nemt ved at børste forsigtigt eller ved at skylle trøflen lynhurtigt under koldt rindende vand, og tørres straks herefter.

Lignende produkter